skip to main | skip to sidebar

"Legyen néktek eledelül..."

Facebook

Rendszeres olvasók

Hogy Neked is legyen!

A kötet megrendelhető:
"Legyen néktek eledelül"
Bp. 1601. Pf.94.
Nagy Zsuzsa

Útbaigazítók

  • I. Reggeli gabonaételek
  • Jelmagyarázat

Alapanyag beszerzés

Olvasnivalók!

  • Vezsuzsi gyöngyei
    Júliusi tanfolyam ajánló
    2 hete
  • Hokata studio
    Csupa virág
    2 éve
  • ...az élet örömei...
    Nektek készült!
    5 éve
  • Mamami Bolt - a kötődő nevelés boltja.
    A kenguru módszer
    6 éve
  • BioBrigi, avagy megint mi a csudát eszel?
    Egészségnap a Kőrösiben
    6 éve
  • Gitta nyersétel blogja
    Kávés csokitorta
    7 éve
  • pjulcsi
    májfévörit
    7 éve
  • BorsheCraft
    Következő megálló
    8 éve
  • LEDANNA
    Kézzel rajzolt láncok gyerekeknek
    8 éve
  • Colette álmai
    NYÁR/SUMMER
    9 éve
  • fércművek
    Valóra válik egy álom
    9 éve
  • A $i projekt
    Félsiker (vagy inkább kétharmad, de itt az nem visz mindent)
    9 éve
  • Ráczkevi Kata; design táskák egyéniségeknek
    Menghadirkan Nuansa Warna Ungu Pada Ruang Tamu
    9 éve
  • hordosv-játék és örömgyár
    Hölgyválasz kitűző az elegáns hölgeknek
    10 éve
  • Kreatív dolgaim
    Ha csütörtök akkor kiállítás:) Csáji Attila MŰcsarnok
    10 éve
  • Édes kötelesség
    Más tészta :)
    10 éve
  • Vegagyerek
    Mandulaszószos, édesburgonyás padlizsán-torony
    11 éve
  • Csili : V i r á g é k s z e r : ilisC
    Egy ékszertervező élete 1.
    11 éve
  • 17pillanat
    Tokok ...
    11 éve
  • Jucuu szobahőmérsékleten köt
    Segítség fonalügyben
    11 éve
  • fittanyuka
    Fittanyuka Konyhája
    11 éve
  • Hordozók
    Hordozótesztelés: Liliputi mei tai
    12 éve
  • Édes kis semmiségek
    Felhívás
    12 éve
  • Passzió Kézművei
    Őszi kirakat
    13 éve
  • Vegánságok
    Gyertek a Vegetáriánus Fesztiválra!
    13 éve
  • Nemcsak kenyérrel...
    Áldott karácsonyt!
    14 éve
  • Egy csepp méz
    Egy kis reklám
    14 éve
  • Tofu a tortán
    Frutti élménybeszámolója
    14 éve
  • Így szól a hegedűm
    Vasárnapi példakép
    15 éve
  • TŰPÁRNA
    Lemaradás
    16 éve
  • Családi napló
  • Fűszer és Lélek, Erdőbénye, Tokaj-Hegyalja, Zemplén
  • Zizi kalandjai
  • Vera vega konyhája
  • Nyersen szép az élet!
  • Sokgyerek
  • Anice kötött élete (volt Big Mama)
5 megjelenítése Az összes megjelenítése

Forgalom

Meggyes kölesfelfújt

2010. május 5., szerda

Ez az első köleses recept. Meg kell említenem, hogy a kedvenc gabonám, bár van egy hátránya: hosszú a főzési ideje. Szerencsére a két év vegán élet tapasztalata megtanította, hogy ha előte este bezátatom sok időt megspórolhatok reggel. Eddig ugyan Gergő  volt nálunk a reggeli felelős, de biztosan nem bánja hogy legalább két hónapra átvettem ezt a szerepet.



A mai recept igazán egyszerű volt. Sehol nem lehet elszúrni. A könyv mennyiségei is pontosak, de hatalmas adag. A felét készítettem el, ami pont elfogyott hármunknak, csak a gyerek repetájából maradt egy kicsi, bár a meggyet godosan kiette abból is.
Mézből talán egy ici-picivel többet elbírt volna, bár férjecském így is 4,5-öst akart rá adni, ami lehetetlen, így csak négyest kap, de tényleg nagyon fincsi. Diót nem mértem, használtam amennyi jól mutatott, amennyi fincsi volt... és meggyből sem lehet túl sokat az asztalra készíteni.
Ehhez a recepthez készítettem el előszőr a kesudió tejszínt(I. kötet 76.o.). Ma mézzel, mert egyszerűbbnek tűnt, mint a datolya, de ha azzal is kipróbálom egy postban kifejtem hogy mimindenre használható, és melyik ízlett nekünk jobban.
50 percet kell a készítésre szánni áztatott kölessel együtt is, mert 20 percet így is érdemes hagyni a gabonát rotyogni. A recept szerint folyamatosan kell kevergetni, én ettől eltekintettem. Lehet hogy így kevésbbé lesz pergős a köles, de úgyis összesül még, úgy gondoltam mindegy, és így utólag is így érzem.  Szóval amíg főtt a gabona mindent előkészítettem, rendet tettem a konyhában, és még egy mosást is beindítottam. 30ercet kell sülnie 200 fokon. Nálunk kis felfújtformában készültek, így elég is volt ennyi idő, de ha egy nagyot sütök, akkor lehet hogy még szétfolyt volna... nem tudom, meg az én sütőm még sose volt szerintme 200 fokos.
Tálalásnál kicsit beleragadt a formába, de szerencsére a tetejére pakolt megy minden hibát gondosan eltakart, családom férfi tagjai meg gondosan kitakarították a formákat utólag.
Mindent összevetve elfogyott, finom volt, és szívesen elkészíteném máskor is.
Bejegyezte: Unknown dátum: 10:30
Címkék: 50perc, gluténmentes, I.kötet, köles

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

És hogy is készül pontosan?

2010. május 6. 10:56
Unknown írta...

Szombaton a hetei ételekből kikerül a szavazás, és amelyik a letöbb szavazatot kapja annak a pontos receptjét is leírom, de mindegyiket nem. Ha érdekes a legtöbb, érdemes megrendelni a könyvet, oldalsávon ott vannak ez elérhetőségeik.(az én zsebemre ez nincs hatással:D)

2010. május 6. 11:09

Megjegyzés küldése

Újabb bejegyzés Régebbi bejegyzés Főoldal
Feliratkozás: Megjegyzések küldése (Atom)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

"Legyen néktek eledelül..." Copyright © 2011 Szildamedia

Ízekben gazdag szép napot!

Ezen az oldalon egy remek szakácskönyv sorozat végigfőzését követheted nyomon! Gyere, tarts velem!

Magamról

Unknown
Teljes profil megtekintése

Blog Archive

  • ►  2011 (4)
    • ►  július (1)
    • ►  június (1)
    • ►  április (2)
  • ▼  2010 (33)
    • ►  június (4)
    • ▼  május (25)
      • Zabtál
      • Főtt búza kesudiótejszínnel
      • Egy kis pihenő
      • Halvás porridge
      • Hajdina gesztenyés diókrémmel
      • Friedheim granola
      • Ananászkrémes árpakása
      • Banán Betty
      • I. szavazás lezárult- Meggyes kölesfelfújt
      • Már csak hét óra!
      • Zabpalacsinta
      • Szedres tofukrém
      • Svédasztalos vegán-reggeli+szójatej
      • Almás, szilvalekváros rakott árpa
      • Reggeli gyümölcsös rizsfelfújt
      • Kukoricatorta
      • Az első lemaradás
      • Szavazás
      • Krémes műzli
      • Tökéletes waffel
      • Meggyes kölesfelfújt
      • Az alapanyagokról
      • Narancsos mazsolás rizs
      • Nutella
      • Almás polenta
    • ►  április (4)
Wellness Hétvége

Gasztobox

Gasztobox

Jelek

Jel magyarázat
Nehézség
Főzésidő
Ízélmény
Költségszint
Megjelenés
Gluténmentes
Recept helye

Csicseregjünk!

Labels

  • 120perc (1)
  • 20perc (3)
  • 50perc (4)
  • alapanyag (1)
  • árpa (1)
  • búza (2)
  • egytálétel (1)
  • eredményhirdetés (2)
  • gluténmentes (14)
  • granola (1)
  • hajdina (1)
  • hüvelyes (1)
  • I.kötet (21)
  • III.kötet (1)
  • kenyérrevaló (1)
  • keret (11)
  • köles (3)
  • köret (1)
  • kudarc (2)
  • kukorica (3)
  • növényi tej (1)
  • recept (3)
  • rizs (3)
  • saláta (1)
  • V.kötet (1)
  • V.kötetnövényi tej (1)
  • VI.kötet (1)
  • vöröslencse (1)
  • waffel (1)
  • zab (7)