Péntek van, asztalon tehát zabos reggeli. Fiúk kedvence. Ennek megfelelően egész adagot készítettem.
Ennek a receptnek nagy előnye, hogy este kell elkészíteni, és reggelre dagad meg jól a zabpehely benne.
Tegnap este nagyon későn értünk haza, de 20 perc alatt a reggelit is előkészítettük, és a konyhát is rendbe vágtuk. Ez nagyon ideális. Ami egy kicsit macerássá teszi, hogy meg kell pirítani a zabot. Ha valakinek nincs pelyhesítője, a zabpelyhet, ami figyelmet, és időt igényel. Ezt szerencsére megtettük mielőtt elmentünk volna itthonról, és estére ki is hűlt rendesen. Este amikor olvastam a receptet azt írta, hogy melegen is beletehetjük az összeturmixolt banános gyümölcsleves lébe a zabot. Ezt akkor már nem tudtam elintézni, bár szerintem jobb volt így, mert nem kellett megvárni a hűtőbe rakással hogy kihűljön a gabona.
Szóval este csini üveg tálakban volt a reggeli, és csak a díszítésre várt. Reggel elég sokat szöszmötöltem a gyümölcsökkel, de szerintem szépek lettek.
Az ízét illetően annyit, hogy nagyon tömény... talán nem kellett volna még egy kevés mézet sem beletenni.... én nem sokat bírtam enni belőle...Gergő viszont két tállal is bevágott, talán kicsit kevesebbet. Fél tál maradt. Olivér csak a gyümölcsöket ette a tetejéről, meg pár kanállal a müzliből is, de neki ma ilyen napja van. Nem ez lesz a család kedvence, az biztos:), de ma jót ettünk belőle.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése