skip to main | skip to sidebar

"Legyen néktek eledelül..."

Facebook

Rendszeres olvasók

Hogy Neked is legyen!

A kötet megrendelhető:
"Legyen néktek eledelül"
Bp. 1601. Pf.94.
Nagy Zsuzsa

Útbaigazítók

  • I. Reggeli gabonaételek
  • Jelmagyarázat

Alapanyag beszerzés

Olvasnivalók!

  • Vezsuzsi gyöngyei
    Júliusi tanfolyam ajánló
    2 hete
  • Hokata studio
    Csupa virág
    2 éve
  • ...az élet örömei...
    Nektek készült!
    5 éve
  • Mamami Bolt - a kötődő nevelés boltja.
    A kenguru módszer
    6 éve
  • BioBrigi, avagy megint mi a csudát eszel?
    Egészségnap a Kőrösiben
    6 éve
  • Gitta nyersétel blogja
    Kávés csokitorta
    7 éve
  • pjulcsi
    májfévörit
    7 éve
  • BorsheCraft
    Következő megálló
    8 éve
  • LEDANNA
    Kézzel rajzolt láncok gyerekeknek
    8 éve
  • Colette álmai
    NYÁR/SUMMER
    9 éve
  • fércművek
    Valóra válik egy álom
    9 éve
  • A $i projekt
    Félsiker (vagy inkább kétharmad, de itt az nem visz mindent)
    9 éve
  • Ráczkevi Kata; design táskák egyéniségeknek
    Menghadirkan Nuansa Warna Ungu Pada Ruang Tamu
    9 éve
  • hordosv-játék és örömgyár
    Hölgyválasz kitűző az elegáns hölgeknek
    10 éve
  • Kreatív dolgaim
    Ha csütörtök akkor kiállítás:) Csáji Attila MŰcsarnok
    10 éve
  • Édes kötelesség
    Más tészta :)
    10 éve
  • Vegagyerek
    Mandulaszószos, édesburgonyás padlizsán-torony
    11 éve
  • Csili : V i r á g é k s z e r : ilisC
    Egy ékszertervező élete 1.
    11 éve
  • 17pillanat
    Tokok ...
    11 éve
  • Jucuu szobahőmérsékleten köt
    Segítség fonalügyben
    11 éve
  • fittanyuka
    Fittanyuka Konyhája
    11 éve
  • Hordozók
    Hordozótesztelés: Liliputi mei tai
    12 éve
  • Édes kis semmiségek
    Felhívás
    12 éve
  • Passzió Kézművei
    Őszi kirakat
    13 éve
  • Vegánságok
    Gyertek a Vegetáriánus Fesztiválra!
    13 éve
  • Nemcsak kenyérrel...
    Áldott karácsonyt!
    14 éve
  • Egy csepp méz
    Egy kis reklám
    14 éve
  • Tofu a tortán
    Frutti élménybeszámolója
    14 éve
  • Így szól a hegedűm
    Vasárnapi példakép
    15 éve
  • TŰPÁRNA
    Lemaradás
    16 éve
  • Családi napló
  • Fűszer és Lélek, Erdőbénye, Tokaj-Hegyalja, Zemplén
  • Zizi kalandjai
  • Vera vega konyhája
  • Nyersen szép az élet!
  • Sokgyerek
  • Anice kötött élete (volt Big Mama)
5 megjelenítése Az összes megjelenítése

Forgalom

Halvás porridge

2010. május 21., péntek

Könnyű, gyors, egyszrű, finom, olcsó.
Ne kérdezze senki hogy a neve mit is jelenthet, mert el sem tudom képzelni. A halva egy görög édesség, amit napraforgómagból csinálnak. A porridge szót életemben nem láttam, nem hallottam, nem olvastam, de már tudom hogy ilyen is van:)
Az egész szemes zabot kell megfőzni, ami elég furcsa... negyed óra főzést javasol, nálam úgy alakult, hogy fél órát főtt, mert sok dolog történt közben. Nem ártott neki. Megállapítottuk, hogy ha jobban szétfő a zab, vagy pehllyel indítunk, csinosabb is lehetett volna.
A halvás karobos öntet nagyon finom, máskor is fogom használni. Lehet hogy okoskodom majd még vele, hogy hogyan, mitől lehetne sűrűbb, mert nagyon beindította a fantáziámat. Szerintem fagyi lesz a dolog vége, így a nyár közeledtével.
100g zabból csináltam, ami kicsit kevés volt, szerencse hogy a tegnapi reggeliből még volt egy kis maradék, amivel Gergő megpakolhatta a hasát.
Banánnal tálaltam, ahogy az a képeken is látszik, ami tejesen egyedi ötlet, de anélkül elég egyhangű lett volna, és a kókuszreszelék is csak jót tett neki.
Bejegyezte: Unknown dátum: 10:21
Címkék: I.kötet, zab

7 megjegyzés:

Dulmina írta...

Angolul a porridge zabkását jelent, úgyhogy vegyük úgy, hogy igazán trendin nevezték el ezt a fenti ételt :)

2010. május 21. 10:40
sedith írta...

Én úgy tudom, hogy a halva Keletről származik, és a törököknél nagyon népszerű. Ők szezámmagból készítik, bár nekem az nem ízlett annyira, mint a nálunk (Erdély) elterjedt és általad is említett napraforgóból készülő fajtája. Hogy a görögöknek is van halvája, és napraforgóból készítik, tényleg nem tudtam, azt hittem ez itteni kreálmány.:P :)

2010. május 21. 11:01
Unknown írta...

Miket meg nem tud az ember:) én magában nem szeretem a halvát... de így finom volt.

2010. május 21. 12:47
bece írta...

Örülök, hogy rátaláltam erre a blogra! :) Izgulok, hogy hogy boldogulsz a receptekkel. Én nem vagyok vega (még?), de megvan a teljes sorozat, és ki-kipróbálok egy-egy receptet. De ebből a kötetből még semmit nem készítettem el, így te kedvet csinálhatsz nekem hozzá. :)

Ezt a halvát hol lehet beszerezni? Szintén bioboltban?

2010. május 26. 21:38
Unknown írta...

Szia Bece+
Mi a halvát a Lidl-ben vettük...
Amúgy meg üdv a blogon, remélem kedvetkapsz, mert minden nagyon remek általában:)

2010. május 26. 21:45
Névtelen írta...

hey your blog design is very nice, neat and fresh and with updated content, make people feel peace and I always like browsing your site.

- Joe

2010. október 14. 20:30
Unknown írta...

A halva török édesség. És csak azért van Görögben és Erdélyben, mert anno ezek a területek török fennhatóság alatt voltak. 🙂

2018. november 6. 15:10

Megjegyzés küldése

Újabb bejegyzés Régebbi bejegyzés Főoldal
Feliratkozás: Megjegyzések küldése (Atom)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

"Legyen néktek eledelül..." Copyright © 2011 Szildamedia

Ízekben gazdag szép napot!

Ezen az oldalon egy remek szakácskönyv sorozat végigfőzését követheted nyomon! Gyere, tarts velem!

Magamról

Unknown
Teljes profil megtekintése

Blog Archive

  • ►  2011 (4)
    • ►  július (1)
    • ►  június (1)
    • ►  április (2)
  • ▼  2010 (33)
    • ►  június (4)
    • ▼  május (25)
      • Zabtál
      • Főtt búza kesudiótejszínnel
      • Egy kis pihenő
      • Halvás porridge
      • Hajdina gesztenyés diókrémmel
      • Friedheim granola
      • Ananászkrémes árpakása
      • Banán Betty
      • I. szavazás lezárult- Meggyes kölesfelfújt
      • Már csak hét óra!
      • Zabpalacsinta
      • Szedres tofukrém
      • Svédasztalos vegán-reggeli+szójatej
      • Almás, szilvalekváros rakott árpa
      • Reggeli gyümölcsös rizsfelfújt
      • Kukoricatorta
      • Az első lemaradás
      • Szavazás
      • Krémes műzli
      • Tökéletes waffel
      • Meggyes kölesfelfújt
      • Az alapanyagokról
      • Narancsos mazsolás rizs
      • Nutella
      • Almás polenta
    • ►  április (4)
Wellness Hétvége

Gasztobox

Gasztobox

Jelek

Jel magyarázat
Nehézség
Főzésidő
Ízélmény
Költségszint
Megjelenés
Gluténmentes
Recept helye

Csicseregjünk!

Labels

  • 120perc (1)
  • 20perc (3)
  • 50perc (4)
  • alapanyag (1)
  • árpa (1)
  • búza (2)
  • egytálétel (1)
  • eredményhirdetés (2)
  • gluténmentes (14)
  • granola (1)
  • hajdina (1)
  • hüvelyes (1)
  • I.kötet (21)
  • III.kötet (1)
  • kenyérrevaló (1)
  • keret (11)
  • köles (3)
  • köret (1)
  • kudarc (2)
  • kukorica (3)
  • növényi tej (1)
  • recept (3)
  • rizs (3)
  • saláta (1)
  • V.kötet (1)
  • V.kötetnövényi tej (1)
  • VI.kötet (1)
  • vöröslencse (1)
  • waffel (1)
  • zab (7)