A mai recept igazán egyszerű volt. Sehol nem lehet elszúrni. A könyv mennyiségei is pontosak, de hatalmas adag. A felét készítettem el, ami pont elfogyott hármunknak, csak a gyerek repetájából maradt egy kicsi, bár a meggyet godosan kiette abból is.
Mézből talán egy ici-picivel többet elbírt volna, bár férjecském így is 4,5-öst akart rá adni, ami lehetetlen, így csak négyest kap, de tényleg nagyon fincsi. Diót nem mértem, használtam amennyi jól mutatott, amennyi fincsi volt... és meggyből sem lehet túl sokat az asztalra készíteni.
Ehhez a recepthez készítettem el előszőr a kesudió tejszínt(I. kötet 76.o.). Ma mézzel, mert egyszerűbbnek tűnt, mint a datolya, de ha azzal is kipróbálom egy postban kifejtem hogy mimindenre használható, és melyik ízlett nekünk jobban.
50 percet kell a készítésre szánni áztatott kölessel együtt is, mert 20 percet így is érdemes hagyni a gabonát rotyogni. A recept szerint folyamatosan kell kevergetni, én ettől eltekintettem. Lehet hogy így kevésbbé lesz pergős a köles, de úgyis összesül még, úgy gondoltam mindegy, és így utólag is így érzem. Szóval amíg főtt a gabona mindent előkészítettem, rendet tettem a konyhában, és még egy mosást is beindítottam. 30ercet kell sülnie 200 fokon. Nálunk kis felfújtformában készültek, így elég is volt ennyi idő, de ha egy nagyot sütök, akkor lehet hogy még szétfolyt volna... nem tudom, meg az én sütőm még sose volt szerintme 200 fokos.
Tálalásnál kicsit beleragadt a formába, de szerencsére a tetejére pakolt megy minden hibát gondosan eltakart, családom férfi tagjai meg gondosan kitakarították a formákat utólag.
Mindent összevetve elfogyott, finom volt, és szívesen elkészíteném máskor is.
2 megjegyzés:
És hogy is készül pontosan?
Szombaton a hetei ételekből kikerül a szavazás, és amelyik a letöbb szavazatot kapja annak a pontos receptjét is leírom, de mindegyiket nem. Ha érdekes a legtöbb, érdemes megrendelni a könyvet, oldalsávon ott vannak ez elérhetőségeik.(az én zsebemre ez nincs hatással:D)
Megjegyzés küldése