De előbb lássuk az állást:
Összesen 24 szavazat érkezett, minden szavazónak köszönet érte!
1 szavazat Krémes müzli
2 szavazat Almás polenta
3 szavazat Nutella
4 szavazat Narancsos, mazsolás rizs, Tökéletes waffel. Ebben az az érdekes, hogy a rizs volt az én kedvencem, a waffel megy ugye a nagy kudarcom:)
10 szavazattal pedig torony magasan győzött a Meggyes kölesfelfújt!
Lássuk akkor a receptet:
Hozzávalók:
2 csésze köles
1 csipet só
4 csésze víz
3-4 evőkanál méz
1 citrom reszelt héja
5 ek kesudiótejszín
10 dkg mazsola
50dkg magozott meggy
1/3 csésze darált dió vagy mogyoró
Elkészítés:
Mossuk meg a kölest sűrű szitába téve, majd a 4 csészényi vízbe, 1 csipet sóval, folyamatos kevergetés közben, lassú tűzön főzzük meg.
Adjuk a főtt köleshez a mézet és a citromhéjat. Ezután óvatosan vegyítsük hozzá a kesutejszínt és a mazsolát. A felfújtformát "tűzálló tálat", vékonyan kenjük ki olajjal, szórjuk meg darált dióval, vagy mogyoróval. Beleöntve a köleses masszát, 180-200 fokon 30 percig sütjük.
A kisült felfújtakat kiborítjuk egy tálra, és kirakjuk a meggyel, az oldalát pedig megszórjuk a dióval vagy mogyoróval.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése