skip to main | skip to sidebar

"Legyen néktek eledelül..."

Facebook

Rendszeres olvasók

Hogy Neked is legyen!

A kötet megrendelhető:
"Legyen néktek eledelül"
Bp. 1601. Pf.94.
Nagy Zsuzsa

Útbaigazítók

  • I. Reggeli gabonaételek
  • Jelmagyarázat

Alapanyag beszerzés

Olvasnivalók!

  • Vezsuzsi gyöngyei
    Júliusi tanfolyam ajánló
    2 hete
  • Hokata studio
    Csupa virág
    2 éve
  • ...az élet örömei...
    Nektek készült!
    5 éve
  • Mamami Bolt - a kötődő nevelés boltja.
    A kenguru módszer
    6 éve
  • BioBrigi, avagy megint mi a csudát eszel?
    Egészségnap a Kőrösiben
    6 éve
  • Gitta nyersétel blogja
    Kávés csokitorta
    7 éve
  • pjulcsi
    májfévörit
    7 éve
  • BorsheCraft
    Következő megálló
    8 éve
  • LEDANNA
    Kézzel rajzolt láncok gyerekeknek
    8 éve
  • Colette álmai
    NYÁR/SUMMER
    9 éve
  • fércművek
    Valóra válik egy álom
    9 éve
  • A $i projekt
    Félsiker (vagy inkább kétharmad, de itt az nem visz mindent)
    9 éve
  • Ráczkevi Kata; design táskák egyéniségeknek
    Menghadirkan Nuansa Warna Ungu Pada Ruang Tamu
    9 éve
  • hordosv-játék és örömgyár
    Hölgyválasz kitűző az elegáns hölgeknek
    10 éve
  • Kreatív dolgaim
    Ha csütörtök akkor kiállítás:) Csáji Attila MŰcsarnok
    10 éve
  • Édes kötelesség
    Más tészta :)
    10 éve
  • Vegagyerek
    Mandulaszószos, édesburgonyás padlizsán-torony
    11 éve
  • Csili : V i r á g é k s z e r : ilisC
    Egy ékszertervező élete 1.
    11 éve
  • 17pillanat
    Tokok ...
    11 éve
  • Jucuu szobahőmérsékleten köt
    Segítség fonalügyben
    11 éve
  • fittanyuka
    Fittanyuka Konyhája
    11 éve
  • Hordozók
    Hordozótesztelés: Liliputi mei tai
    12 éve
  • Édes kis semmiségek
    Felhívás
    12 éve
  • Passzió Kézművei
    Őszi kirakat
    13 éve
  • Vegánságok
    Gyertek a Vegetáriánus Fesztiválra!
    13 éve
  • Nemcsak kenyérrel...
    Áldott karácsonyt!
    14 éve
  • Egy csepp méz
    Egy kis reklám
    14 éve
  • Tofu a tortán
    Frutti élménybeszámolója
    14 éve
  • Így szól a hegedűm
    Vasárnapi példakép
    15 éve
  • TŰPÁRNA
    Lemaradás
    16 éve
  • Családi napló
  • Fűszer és Lélek, Erdőbénye, Tokaj-Hegyalja, Zemplén
  • Zizi kalandjai
  • Vera vega konyhája
  • Nyersen szép az élet!
  • Sokgyerek
  • Anice kötött élete (volt Big Mama)
5 megjelenítése Az összes megjelenítése

Forgalom

Tökéletes waffel

2010. május 6., csütörtök

Ami tökéletes katasztrófába torkollott.
A történet ott kezdődik, hogy amikor turmixoltam a tésztát, mert az volt a recept ajánlása, fiacskám már teljesen abban volt, hogy a turmixolás után övé az első pohár itóka... mert ez általában így szokott lenni. Nem tudom itt a blogon elég képletesen bemutatni, hogy milyen formában akadt ki, amikor kiderült, hogy még negyed óráig senki sem nyúlhat hozzá.
A negyedóra pihenés után lelkesen tettük a tésztát az előmelegített gofri sütőbe.  Beletettem annyit, hogy vékonyan kitöltse a formát. Két perc múlva már orrán száján folyt a tészta. Örültünk, hogy legalább akkor szépen megkelt(bár el sem tudtam képzelni mitől) Türelmesen kivártuk a szakácskönyvben előírt 10 percet. Amikor letelt, lelkesen mentem a masinához, és NEM TUDTAM KINYITNI! Gergő sem. Kihúztuk, hűlt egy kicsit, szétfeszítettük.. Pont úgy festett, mintha semmit nem tettünk volna a sütőbe... egy egy vékony réteg volt ráégve a tetejére, és az aljára... Az aljáról kitartóan leszedegettem, Olivér csipegette a morzsákat. Gergő pedig feladva a várakozást a mai reggelire elővette a tegnapi igen jól sikerült Kölesműzli maradékát. Én azért nem adtam fel annyira könnyen... bár hamar beláttam, hogy a legkisebb remény sincs arra, hogy a tetejéről leszedjem ami odaragadt. Elővettem egy palacsinta sütőt, és abban próbálkoztam tovább. 7-8 próbálkozásból 3 ehető példányt bírtam produkálni(nem most akartam életemben először palacsintát sütni) ami viszont meg kell hagyni, nagyon finom lett... de másfél órába került, és a fél fogára sem lett volna elég a családnak.(este jövök képekkel)
Bejegyezte: Unknown dátum: 16:27
Címkék: I.kötet, kudarc, waffel

14 megjegyzés:

Bridge írta...

Régebben csináltam, nekem sikerült, ha jól emlékszem, de 15 perc kell ezeknek sülni, és közben nem szabad kinyitni. Talán valamennyire kikentem előtte a sütőt, vagy tettem hozzá olajat, már nem emlékszem, de rémlik valami plusz olaj...
Sajnálom.

2010. május 6. 22:01
Unknown írta...

Pontosan ezt a waffelt csináltad? mert volt már ami nekem is sikerült... csak ezzel fürödtem be...

2010. május 7. 0:02
Orsi írta...

Pont ez csináltam meg én is, és teljes kudarc volt, ötletem sincs, hogy miért, odaégett, vagy inkább kozmált, a következőt előbb vettük ki az pedig kettényílt középen és csak darabokban jött elő. Azóta sem csináltam ez alapján a recept alapján! Szerintem valami nem stimmel benne!

2010. május 8. 14:39
Unknown írta...

Most írtam éppen egy levelet Zsuzsának, a blgoról, meg erről a receptről is. Remélem hamar válaszol. Kicsit megnyugtató számomra hogy nem csak én vallottam vele kudarcot, mert kicsit megingatta az öbizalmamat:). Bár a blog szempTontjából változatosságot biztosít ha nem csak tökéletesen sikerült csodákról számolok be.:)
Ja Orsi, ugye Te is szavazol annak ellenére hogy megvan a könyv:)

2010. május 8. 14:48
Bridge írta...

Szerintem igen, de tényleg régen volt, előfordulhat, hogy rosszul emlékszem.
Ha lesz egy kis időm - vizsgaidőszk után - megpróbálom újra.
De lehet, hogy addigra Zsuzsa is válaszol.

2010. május 13. 0:27
Unknown írta...

épp imát moromolok a mostani goffri fölött eddig kis sikerrel... nem tudom mi a hiba nálunk....

2010. május 13. 7:53
mikka írta...

Szia, nekem tényleg tökéletes lett:) Már elég sokszor csináltam, és mindig sikerült. Esetleg a goffrisütő hőfokát érdemes még próbálgatni.

2010. május 13. 16:00
Unknown írta...

Létezik állítható hőfokú goffrysütő?
Milyen állagú volt a tésztád?

2010. május 13. 18:34
mikka írta...

Igen, az enyém 1-5 fokozatig állítható.(általában a 4-est használom). A pihentetés után (úgy emlékszem 10-15 perc) teljesen olyan állagú a tészta, mint a "hagyományos" gofrié. Ja, és meg szoktam vékonyan kenni olajjal a sütő mindkét felét minden darab előtt. Szerintem ne add még fel, mert tényleg nagyon finom, és egészséges.

2010. május 14. 8:42
Unknown írta...

Nem adom fel.. tegnap újabb goffrikísérletem volt... sikertelen:( de már csak a tetejére ragadt oda... de még mindig nem adom fel:D

2010. május 14. 9:25
Unknown írta...

Mikka, képzeld ma ugyan nem állítható fokozatú, de egy kölcsöngoffrisütővel dolgozom, sikeresen. Szóval az enyémmel van a gond... ha megtaláltam volna az emilcímedet arra írok, de remélem itt is megkapod. Venni kell másik sütőt, meg tudod mondani a ted milyen mákájú?
Bárki mástól is nagyon szívesen veszek goffrysütő ajánlásokat!:)

2010. május 15. 7:40
mikka írta...

de örülök :))) és most már nincs megállás :) fejből nem tudom a márkáját (tavaly karácsonyra kaptam a sógornőmtől), de ha hazamegyek megnézem , és megírom.

2010. május 17. 14:31
Unknown írta...

Előre is nagyon köszönöm!

2010. május 17. 14:40
mikka írta...

Na, megnéztem és "Elta" márkájú. Kicsi kerek, és szívformájú darabok készülnek benne. A tetején pedig van egy szabályozó gomb.

2010. május 19. 9:07

Megjegyzés küldése

Újabb bejegyzés Régebbi bejegyzés Főoldal
Feliratkozás: Megjegyzések küldése (Atom)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

"Legyen néktek eledelül..." Copyright © 2011 Szildamedia

Ízekben gazdag szép napot!

Ezen az oldalon egy remek szakácskönyv sorozat végigfőzését követheted nyomon! Gyere, tarts velem!

Magamról

Unknown
Teljes profil megtekintése

Blog Archive

  • ►  2011 (4)
    • ►  július (1)
    • ►  június (1)
    • ►  április (2)
  • ▼  2010 (33)
    • ►  június (4)
    • ▼  május (25)
      • Zabtál
      • Főtt búza kesudiótejszínnel
      • Egy kis pihenő
      • Halvás porridge
      • Hajdina gesztenyés diókrémmel
      • Friedheim granola
      • Ananászkrémes árpakása
      • Banán Betty
      • I. szavazás lezárult- Meggyes kölesfelfújt
      • Már csak hét óra!
      • Zabpalacsinta
      • Szedres tofukrém
      • Svédasztalos vegán-reggeli+szójatej
      • Almás, szilvalekváros rakott árpa
      • Reggeli gyümölcsös rizsfelfújt
      • Kukoricatorta
      • Az első lemaradás
      • Szavazás
      • Krémes műzli
      • Tökéletes waffel
      • Meggyes kölesfelfújt
      • Az alapanyagokról
      • Narancsos mazsolás rizs
      • Nutella
      • Almás polenta
    • ►  április (4)
Wellness Hétvége

Gasztobox

Gasztobox

Jelek

Jel magyarázat
Nehézség
Főzésidő
Ízélmény
Költségszint
Megjelenés
Gluténmentes
Recept helye

Csicseregjünk!

Labels

  • 120perc (1)
  • 20perc (3)
  • 50perc (4)
  • alapanyag (1)
  • árpa (1)
  • búza (2)
  • egytálétel (1)
  • eredményhirdetés (2)
  • gluténmentes (14)
  • granola (1)
  • hajdina (1)
  • hüvelyes (1)
  • I.kötet (21)
  • III.kötet (1)
  • kenyérrevaló (1)
  • keret (11)
  • köles (3)
  • köret (1)
  • kudarc (2)
  • kukorica (3)
  • növényi tej (1)
  • recept (3)
  • rizs (3)
  • saláta (1)
  • V.kötet (1)
  • V.kötetnövényi tej (1)
  • VI.kötet (1)
  • vöröslencse (1)
  • waffel (1)
  • zab (7)