A granola egy háziműzli, ami hosszú ideig kell szárítani alacsony hőfokon. Ez volt az első ilyen kísérletem, és egészen jól sikerült.
A könyv gigantikus mennyiségekkel dolgozik, de mi nagyon bátortalanul csak az ötödét készítettük el. Így kellett 1liter zabot pelyhesíteni(vállalta az én drága lovagom), de a többi alapanyaggal együtt is belefért egy kisebb tepsibe.
100fokon, minimum 3 órát kell hagyni, és háromnegyed óránként keverni kell rajta.
Kibírható, de legfontosabb, hogy megéri. Az édes szirup, amit főzni kellett rá körbevette a zabot, és fantasztikus ropogós édességgé állt össze a sok finomság. Legközelebb lehet édesebb. Alig várom, hogy legyen megint lelkierőnk nekiesni ennek a nagyüzemi pelyhesítésnek, és készítem a következő félét.
Fogyasztható növényi tejjel, én szójatejjel ettem, illetve van egy-két étel, aminek ajánlott hozzávalója, pl a Banán Betty-nek.
A könyv ajánlása, vászonzsákokban tároljuk, így természetesen én is elkészítettem a névvel ellátott zsákocskát már a legelső granolánknak is, és a többi sem marad majd "otthon" nélkül.
2 megjegyzés:
Ezt pl. nagyon szeretem...
variálni is. ;)
Azt elhiszem:D Nálunk is nagy keletje volt!
Megjegyzés küldése